Colonel Light Gardens Extension

Colonel Light Gardens Residence

Responding to the needs of a young family, this project facilitates a greater connectivity between the original dwelling and the north facing backyard.  With the introduction of a new open-plan pavilion accommodating a new kitchen, meals, scullery, laundry and living area, the extension celebrates natural light, refreshing cross-ventilation and fluid circulation.  A re-programming of the existing wet areas and underutilised spaces within the main house also provides the creature comforts the clients desire.

Located in the State Heritage listed suburb of Colonel Light Gardens, the extension design responds to the setting with a sympathetic material palette and detailing.  Form considerations have also limited the impact on the streetscape and neighbouring properties and taken advantage of the site’s aspect.

Categories

Author

Hamish Price

Date & Time

September 21, 2017